Transportfiets met versnellingen

Een transportfiets is erg handig voor dagelijks gebruik, maar met een zwaar beladen krat voor op het stuur zijn versnellingen toch niet altijd een overbodige luxe. De transportfiets met versnellingen combineert het beste van twee werelden. De mogelijkheid om van alles mee te kunnen nemen en ook nog eens lekker door trappen dankzij de versnellingen.

Transportfiets versnellingen

In Nederland waar de wind toch regelmatig de verkeerde kant op waait kunnen versnellingen op je transportfiets uitkomst bieden. De transportfietsen zijn niet de meest lichte soort fietsen en de bak voorop kan behoorlijk wind vangen. Met tegenwind is het dan zonder versnellingen behoorlijk aanpoten. Met drie of zelfs zeven versnellingen wordt dit al een heel ander verhaal.

Transportfiets versnellingen komen in drie, vijf of zeven versnellingen. Dit zijn onderhoudsvriendelijke Nexus versnellingsnaven van het merk Shimano. Doordat het versnellingssysteem in de naaf zit en de ketting beschermt wordt met een kettingkast wordt vocht tegen gehouden. De ketting gaat zo langer mee en de versnellingsnaaf kan de fiets overleven.

Transportfietsen met drie versnellingen

Transportfiets versnellingen met drie stuks zijn voldoende voor korte afstanden in de stad. Normaal gesproken zal de tweede versnelling voldoende zijn, maar bij tegenwind of meewind bieden de lagere en hogere versnelling uitkomst. Een aantal voorbeelden van producten met drie versnellingen worden hieronder getoond:
Transportfietsen met vijf versnellingen

Transportfiets versnellingen met vijf stuks bieden net wat meer mogelijkheden. Alles gaat net wat makkelijker dan bij drie versnellingen. Het optrekken gaat iets soepeler en bij harde meewind hoef je minder snel te trappen. Doordat de stapjes minder groot zijn dan bij drie versnellingen is het comfort een stukje hoger.


Transportfietsen met zeven versnellingen

Transportfiets versnellingen met zeven stuks is natuurlijk ultieme luxe. Op je gemakje iedereen voorbij rijden op een transportfiets met zeven soepele versnellingen. Voor elke situatie is bij zo’n fiets wel de juiste versnelling beschikbaar. Met zeven versnellingen hoef je niet in de stad te blijven, maar rij je zo een stevige heuvel op of rij je door de polder met een goede tegenwind.