Fietssloten zijn belangrijker dan je soms denkt. Soms vergeet je je fiets op slot te zetten of heb je een slot dat makkelijk open te breken is. Dit kan ervoor zorgen dat uw fiets gestolen wordt, omdat het voor een dief heel makkelijk is om het slot los te breken. Zorg er dus voor dat u altijd een goed slot hebt voor uw fiets. Maar wat zijn nou de beste sloten? In dit artikel vindt u hier meer informatie over!

ART keurmerk

Het ART keurmerk is belangrijk voor fietssloten. Dit keurmerk wordt uitgegeven door de stichting ART. Als sloten dit keurmerk hebben, dan zijn ze goedgekeurd en hebben ze een uitgebreide test ondergaan. Er bestaan ART keurmerken van 2, 3, 4 en 5 sterren, op volgorde van veiligheid. Volgens de specialisten is het raadzaam om minimaal een fietsslot met ART keurmerk van 2 te hebben. Echter, als u bijvoorbeeld een scooter of motor op slot wilt zetten, dan kunt u het beste kiezen voor bijvoorbeeld een ART keurmerk met 4 sterren. Zo bent u eigenlijk altijd verzekerd van het feit dat uw motor of scooter niet gestolen wordt.

Fiets op slot in België

Amsterdam staat bekend om het feit dat er veel fietsen gestolen worden. Daarnast belanden er in Utrecht jaarlijks honderden fietsen in de grachten! In België is dit niet anders. Ook daar belandden veel fietsen in de grachten doordat ze niet goed zijn vastgemaakt aan lantaarnpalen of aan bomen. Met goede fietssloten zal dit niet gebeuren! Daarom raden we zowel fietsers in Nederland als in België aan om goede fietssloten te kopen met een ART keurmerk op bijvoorbeeld fietsslot.be.